Fysik

Hjælp til opgave vedrørende udregning af Volumenandel

24. januar 2010 af Ambs - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder:

Bestem mængden af aluminium i volumenandel( vol/vol ) i et lod der også indeholder bly og har en densitet på 8,3 g/cm^3.

Jeg har omregnet densiteten til 8300kg/m^3

Aluminium = 2700kg/m^3

Bly = 11340kg/m^3

Derudover aner jeg ikke hvordan jeg skal gribe opgaven an?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. januar 2010 af peter lind

Jeg kalder massefylden for Aluminium, bly og den fældes massefylde for henholdsvis ρAl, ρPb og ρf. For et givet rumfang V af legeringen har du ρAl*Val+ ρPbVpb = ρf*V samt VAl+VPb = V


Svar #2
24. januar 2010 af Ambs

 Tak så langt så godt, det var også i den retning jeg var kommet selv, men hvordan kommer jeg frem til VAl og Vpb ud fra de oplysninger jeg har. Man finder Volumen via V = m/ρ, så mangler der ikke en oplysning vedrørende massen, eller er det mig der overser noget?


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. januar 2010 af peter lind

Hvis du dividerer ligningerne med V, får du det hele angivet som relative volumenandel, og det er det, der spørges om.


Svar #4
26. januar 2010 af Ambs

 Mange tak for svaret.


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. august 2011 af aliawan8 (Slettet)

 jeg har også problem med samme opgave


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. august 2011 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. august 2011 af mathon

...eller

                 volumenforholdet er det omvendte af densitetsafstandsforholdet til middeldensiteten

 

                            volumen                      densitet             afstand
                              
                                VPb                                     11,34
                                                                                            3,04
                                                                    8,3
                                                                                            5,60
                                VAl                               2,7

       

                                VAl / VPb  =  3,04 / 5,60

                                VAl / (VAl+VPb)  =  3,04 / (3,04+5,60)

                                VAl / Vtotal  = 0,351852 ≈ 35,19%

                               


Skriv et svar til: Hjælp til opgave vedrørende udregning af Volumenandel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.