Fysik

Indre resistans

09. august 2011 af Theguy (Slettet) - Niveau: B-niveau

Goddag folkens er stødt på en opgave som er lidt svære og derfor har jeg brug for jeres hjælp. Dog har jeg en idee til hvordan opgaven skal løses men er ikke 100% sikker på om det er rigtigt.

Et batteri har en hvilespænding på 4,5V. Batteriet forbindes til en pære med resistansen 8,00 ohm (kan ikke finde ud af at lave symbolet), når den lyser. Polspændingen er 4,35 V

Bestemt elementets indre resistans.

Hvad skal man gøre her? Jeg kunne forestille mig at man først skulle finde I, ved brug af følgende formel U/R=I. Derefter bruge følgende formel til at bestemme det indre resistans:Up=U0-Ri*I hvor man så isolere Ri

Hvad siger i til det folkens er det rigtigt? hvis det er forkert må i meget gerne komme med et bud.

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. august 2011 af Jerslev (Slettet)

#0: Det lyder helt korrekt.


Svar #2
09. august 2011 af Theguy (Slettet)

 okay tak skal du have :)):


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. august 2011 af mathon

     Hvilespændingen deles i modstandstallenes forhold

                                             Ri / Ry = ((4,50 - 4,35) V) / (4,35 V) = 0,34483

                                             Ri = 0,34483·(8 Ω) ≈ 0,208 Ω


Svar #4
11. august 2011 af Theguy (Slettet)

 hvordan fandt du frem til 0,208 helt præcis?


Skriv et svar til: Indre resistans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.