Matematik

Finansiel regning, check please

10. august 2011 af LuckyLuc (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har brug for nogen tjeker om jeg har regnet korrekt fordi jeg har en svaghed i dette område selvom det er C stof...

Opgave 3
Peter påbegyndte et studium 1. september 2004 og optog derfor et SU-lån. Peter fik udbetalt 2755
kr. om måneden i perioden 1. september 2004 til og med 1. juni 2010 (i alt 70 gange). Renten på
SU-lånet var 0,30% pr. måned i hele perioden.
a) Gør rede for, at Peter skyldte 214238,25kr. den 1. juni 2010.
 

An=2755  (*(1+0,003)70-1)/0,003=214238,25

Den 1. juni 2010 blev Peter færdig med sit studium.
Renten er herefter 0,15% pr. måned. SU-styrelsen
tillader, at Peter først påbegynder tilbagebetalingen
af lånet den 1. januar 2012.
b) Gør rede for, at SU-lånet vil være vokset til
220097,03kr. den 1. december 2011 (efter 18 måneder).


Kn=214238,25*(1+0,0015)18

=220097,03

Peter ønsker at påbegynde tilbagebetalingen af SU-lånet den 1. januar 2012 og skal betale en fast
månedlig ydelse de efterfølgende 12 år. Renten forventes i hele perioden at være 0,15% pr. måned.
c) Bestem den faste månedlige ydelse.

K31=214238,25*(1+0,0015)31

=224428

(Har regnet gælden frem til 1.januar 2012 fra den 1.juni 2010, og får 31 termniner, passer det???)

y=(224428*0,0015)/1-(1+0,0015)-144

=1734,07


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvorfor beregner du et K31 i c) ? Den 1. jan 2012 er 1 måned efter 1. dec. 2011, hvor lånets saldo er resultatet i b) . Der er ikke 31 terminer mellem 1. juni 2010 og 1. jan 2012.


Svar #2
10. august 2011 af LuckyLuc (Slettet)

Fra 1 juni 2010 til 1 december 2011 er der 18 terminer. (12+6)

Så må der fra 1 juni 2010 til 1 Januar 2012 være 12+12+7. 

Men ellers hvordan hænger det sammen?


Svar #3
10. august 2011 af LuckyLuc (Slettet)

 Rolf det er lige gået op får mig... Så må det være 19 terminer..... Ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

1. jan. 2012 er 1 måned efter 1. dec. 2011, så det kan da kun være 12+7 = 19 måneder.


Svar #5
10. august 2011 af LuckyLuc (Slettet)

 Tak for at checke den igen. Så må den være rigtig nu.. :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du skal vel genberegne den månedlige ydelse i c) med det korrekte beløb i formlen.


Svar #7
10. august 2011 af LuckyLuc (Slettet)

 y=1703,15 :)


Skriv et svar til: Finansiel regning, check please

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.