Engelsk

Find fejlen i en sætning.

12. august 2011 af KrebsenJulie (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens.

Skal lave en aflevering hvor man skal finde en, eller flere grammatiske fejl. Jeg har 3 sætninger som jeg ikke rigtig kan forklare hvad fejlen er og hvad der skal ændres :-). Så håber i kan hjælpe mig med det!

Her kommer det:

1. Families in Europe are growing more poor because people is losing their jobs.

Her ved jeg godt at det er med det 'growing', som ikke helt passer ind. Men hvorfor ved jeg ikke og ved ikke hvad for noget jeg skal gå ud fra.

2. The english teacher gave us a lot of advice but we could not rebember them.

Jeg tror i denne sætning at det er noget med 'them', som skal ændres til noget andet. Er ikke sikker.

3. He is very carefully with his money and spares at least a quarter of his pay every month.

Her er det 'carefully' som skal ændres til 'careful', da 'careful' lægger sig til subjekt og så skal være et adjektiv i stedet for et adverbium. Men ved ikke om der er flere fejl i den, så hvis i kan se at der er, må i godt fortælle hvad der er :-).

Tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. august 2011 af BabseBritta (Slettet)

1. Families in Europe are growing (hvis der er flere fejl i sætningen, kunne du evt. skrive becoming) more poor because people is are losing their jobs. (kongruens - mellem flertalsnavneord og verbum = are i nutid). 

2. The English teacher gave us a lot of advice, but we could not rebember them it. (det sidste ord henviser tilbage til 'advice', som er et utælleligt navneord på engelsk, dvs. de behandles altid med singular verber som også i: Where is the money? For at svare her siger man jo heller ikke: They are behind the desk, men It is behind the desk (selvom man selvfølgelig mener 'de').

3. He is very carefully with his money and spares at least a quarter of his pay every month. (Du kan sige He is = careful, dvs. et omsagnsled til grundled, hvor vi altid har et adjektiv).

RETTELSE: Mht. 'growing-problematikken' kan du, jf. http://ordbog.gyldendal.dk/ , godt bruge en form af 'grow': 4.(+ adj.)

4. blive

  fx
  you are growing old
 

(slå op under 'grow' nr. 4)


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. august 2011 af marip1 (Slettet)

 slå ordet "to spare" op


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. august 2011 af BabseBritta (Slettet)

#2

'to safe' ville nok være et mere passende ord i konteksten (nu vi taler om penge). Men spørgsmålet er bare, om der er/skal være mere end én fejl pr. sætning??


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. august 2011 af marip1 (Slettet)

 Ordet "spares" kan ikke bruges og er tydeligt inspireret af det danske ord "spare" og BB, det korrekte ord er heller ikke "to safe", men det er tæt på 

Kan se at #0 skrev GRAMMATISKE fejl og grammatisk set er "spares" jo ok


Svar #5
12. august 2011 af KrebsenJulie (Slettet)

Tak for hjælpen, har fundet dem!


Brugbart svar (1)

Svar #6
13. august 2011 af Stygotius (Slettet)

1.  "poor" gradbøjes ikke med more og most, men med endelse .............."poorer and poorer"

      Det er rigtigt at "grow" kan betyde "blive", men det bruges mest når der er fokus på selve processen og på at den er

       langsom, og at den sker "efterhånden"). ............"become" ville nok være at foretrække her.

2.  "English" skal skrives med stort "S"

3.  Man ville normalt  ikke her bruge "a quarter", men "a fourth" eller "25 per cent"

     Som det allerede er sagt, går "spares"  (= 'skåne', 'undvære')  ikke her. Brug i stedet "saves" eller måske endnu    bedre  "puts aside".


Skriv et svar til: Find fejlen i en sætning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.