Matematik

Logoritmer?:(

14. august 2011 af IBstudent123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave, som jeg slet ikke kan finde ud af:( opgaven hedder:

Hvis det er givet at log2(32x /8y ) også kan skrives som px+qy, så find værdien af p og q.

er det ikke en der er sød at forklare den for mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

Du kan benytte dine logaritmeregneregler. 

Den første siger log(a/b) = log(a) - log(b), derved fås

              log(32x/8y) = log(32x) - log(8y)

Ved brug af en anden regneregel, log(ax) = log(a)·x, fås

              log(32)·x - log(8)·y

Hvor du nu kan aflæse p og q .


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#1

Ved brug af regneregler får du

          log(32x/8y) = log(32x) - log(8y) = log(32)·x - log(8)·y

Hvorved du finder at

          p = log(32) og q = log(8)


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. august 2011 af SuneChr

Logaritmen har grundtallet 2.   log2(32x/8y) = px + qy  ⇔  2px + qy  = 32x/8y   ⇔   2px·2qy = 32x·8-y

⇔      (25)x·(23)-y     =   25x·2-3y    ⇔  p = 5  og   q =  - 3


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#3

Ja, det er korrekt. Jeg overså at det var logaritmen med grundtallet 2, log2. Min fejl.


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

rettelse til #1 og #2

                                           Ved at benytte fremgangsmetoden, som vist i #1 fås:

        log2(32x/8y) = log2(32x) - log2(8y) = log2(32)·x - log2(8)·y = log2(25)·x - log2(23)·y = 5x - 3y

                                           Hvorved q og p kan aflæses til at være:

                                                                 p = 5  og q = -3


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. august 2011 af mathon

...eller skrevet

                log2(32x /8y) = log2(25x /23y) = log2(25x-3y) = (5x-3ylog2(2) = (5x-3y1 = 5x + (-3)y

.

logoritmer   --->   logaritmer


Svar #7
15. august 2011 af IBstudent123 (Slettet)

 Tak for hjælpen!!:)


Skriv et svar til: Logoritmer?:(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.