Matematik

Sammensætning af menu

14. august 2011 af Thomas1997 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 Jeg har svært ved denne her opgave.

Du kan sammensætte to retter. Forret + hovedret eller hovedret + dessert.

Forret:

2 slags sild 2/2 stk brød

en skål fine rejer

oksekødsuppe

i alt: 3.

Hovedret:

Ribbensteg

Hakkebøf

Grydestegt kylling

Biksemad

I alt: 4.

Dessert:

IS

Kage

Frugt

Opgaven lyder:

Du bryder dig hverken om sild eller biksemad. Hvor stor er risikoen for at du får noget, du ikke kan lide? 

Der er i alt 24 muligheder. Min facit liste siger, at svaret er 9/24, men jeg ved ikke, hvordan de kommer frem til dette. Hjælp, tak.


Svar #1
14. august 2011 af Thomas1997 (Slettet)

jkj


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. august 2011 af Moderatoren

Prøv at se efter i din formelsamling om der er noget under sandsynlighedsregning der kan hjælpe dig.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. august 2011 af SuneChr

Vi skal sammensætte   forret + hovedret  eller   hovedret + dessert,       F + H   eller   H + D

Af  F er 1/3  ugunstig  og af  H er 1/4 ugunstig

Uden hensyn til kræsenhed kan F og H sammensættes på  3·4 måder = 12 måder

Sildene forekommer i  1/3 af tilfældene, 4, og biksemaden forekommer i 1/4 af tilfældene, 3.

Men sild og biksemad forekommer samtidig én gang, så mulighederne er ikke 4 + 3 men 4 + 3 - 1 = 6

...........................

Uden hensyn til kræsenhed kan H og D sammensættes på 4·3 måder = 12 måder

Biksemaden forekommer i 1/4 af tilfældene, 3

Så er tilbage at lægge sammen:  6 + 3 = 9 ugunstige af 24. Velbekomme!


Skriv et svar til: Sammensætning af menu

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.