Matematik

intergral

15. august 2011 af Tie (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hey jeg har et problem med at finde stamfunktionen af f(x)=-2x-(3/x2)

∫-2x2

så langt er jeg kommet, kan ikke finde ud af med brøk

på forhånd tak;)


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. august 2011 af mathon

det hedder integral:

      stamfunktionen til
                                            f(x) = -2x - (3/x2)

              er                          F(x) = -x2 + (3/x) + k

      integrationsprøven:
                                           F '(x) = f(x) = -2·x + 3·(-1/x2) + 0 = -2x - (3/x2)


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at ∫ xn dx = xn+1/(n+1) + k , og at 3/x2 = 3·x-2 .


Svar #3
15. august 2011 af Tie (Slettet)

 #1 

jeg forstår ikke hvordan du er komme frem til +(3/x) her:  F(x) = -x2 + (3/x) + k


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. august 2011 af mathon

@ #3

                                             se formlen uden konstant i #2
                   ∫3/x2dx = 3∫x-2dx = 3·(x-2+1/(-2+1)) = -3·x-1 = -3/x

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. august 2011 af locatio (Slettet)

n må ik være -1


Skriv et svar til: intergral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.