Matematik

Summen af a og b?

16. august 2011 af ChemistryIsKey - Niveau: C-niveau

 Hej!

Er lige startet i gymnasiet, og har stødt ind i denne opgave, som jeg simpelthen ikke kan finde ud af..

Bestem summen af a og b, når det gælder, at:

       3/2 * 4/3 * 5/4 ··· a/b = 9

Please hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2011 af Anxyous (Slettet)

 Hvad er de tre prikker til for?


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. august 2011 af mathon

 

     a = 18

     b = 17


Svar #3
16. august 2011 af ChemistryIsKey

 Men hvordan regner man sig frem til det? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Der er tale om et produkt af formen

p(n) = (3/2)·(4/3)·(5/4)·...·( n/(n-1) ) , hvor n er heltallig, og n ≥ 3 .

Man bemærker, at det hele kan forkortes til

p(n) = n/2 .

Vi har derfor, at a/2 = 9 , hvorfor a = 18, og dermed b = a-1 = 17 .


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. august 2011 af NejTilSvampe

 og summen af a og b er  

a+b = 18+17 = ?


Skriv et svar til: Summen af a og b?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.