Kemi

Syre-barereaktioner

16. august 2011 af TheLittleMiss (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej studieportalen. 
Jeg sidder lidt fast i nogle kemilektier her, jeg håber I vil/kan hjælpe. 
Opgaverne lyder således:
Titrerkurven på figur 92 stammer fra et forsøg, hvor man titrerede 20.0mL HCL-opløsning med 0,100M NaOH
a) Beregn den stofmængde NaOH, der er tilsat ved ækvivalenspunktet
b) i hvilke forhold reageer HCL og NaOH
c) Beregn HCL-opløsningens koncetration 

Billede af figur 92:
http://s214.photobucket.com/albums/cc9/smilla70/?action=view&current=Kemi.jpg
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2011 af mathon

a)
      antal mol i 16,1 mL 0,100 M NaOH

                         n = V·c = (0,0161 L) · (0,100 mol/L) = 0,00161 mol

b)
         molforhold
                                 HCl : NaOH = 1 : 1

c)
        titrering
                              nsyre = nbase

                              Vsyre·csyre = nbase

                              csyre = nbase / Vsyre = (0,00161 mol) / (0,020 L) = 0,0805 M


Skriv et svar til: Syre-barereaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.