Matematik

Potenser

17. august 2011 af JustMyName (Slettet)

 Har brug for hjælp til det med potenser! :-)

a) Skriv som en potens:

(23)0

b) sandt eller falsk? forklar gerne trin for trin, er helt lost her i opgave b :-)

a3 +  3a3 = 4a3

2a2 + 3a = 5a3


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2011 af mathon

 

                      (an)p = an·p                               a0 = 1          a≠0


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

a)

(23)0 = 23*0 = 20 = 1

b)

Sandt, fordi a3 skal lægges sammen med 3 á a3. Det er ligesom med 1 banan plus 3 bananer, som jo tilsammen er 4 bananer.

Den anden er falsk, fordi du her har to forskellige potenser, som skal lægges sammen.


Skriv et svar til: Potenser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.