Matematik

Find ukendte sider og vinkler i følgende retvinklede trekant

17. august 2011 af joeeey (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg skal finde de ukendte sider og vinkler i følgende retvinklede trekant

jeg får givet størrelserne: 

C=90o

a=5,2

og

c=6,34

hvilken formel skal jeg bruge for at finde b til at starte med ?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2011 af mathon

 

                b = √(c 2- a2)

                A = sin-1(a/c)

                B = cos-1(a/c)  =  90º - A

...
se
http://www.fagteori.dk/trigonometri.aspx


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Benyt Pythagoras' læresætning.

a2 + b2 = c2 ⇔ b = √(c2 - a2)


Skriv et svar til: Find ukendte sider og vinkler i følgende retvinklede trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.