Matematik

Vigtige funktioner

17. august 2011 af Lipase (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem ved hjælp af toppunktsformlen koordinaterne til parablernes toppunkt og angiv skæringspunker med koordinatakserne.

Der er flere funktioner så jeg tager bare første.

________________

f1(x)= 2x2-2x+1

Toppunktsformlen:

(h,k) = -b/2a , -d/4a

(h) = 2/4 = 0,5

Bruger diskriminanten til at regne (k) ud. 

(k)= 4/8 = 0,5

(h,k) = (0,5 , 0,5) 

Jeg ved ikke hvordan jeg skal komme videre herfra kan nogen hjælpe? 

 

Brugbart svar (1)

Svar #1
17. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Skæringspunkter med x-aksen: Her er y = 0 , så man løser ligningen f1(x) = 0 .

Skæringspunkt med y-aksen: Her er x = 0 , så man beregner y = f1(0) .


Svar #2
17. august 2011 af Lipase (Slettet)

 Hvordan gør jeg det, tror ikke min lærer har forklaret det

 

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Skæringspunkterne med x-aksen findes ved at løse andengradsligningen 2x- 2x + 1 = 0 .

Skæringspunktet med y-aksen er f1(0) = 1. 

 .. som anvist i #1 ..


Svar #4
17. august 2011 af Lipase (Slettet)

 #1 & #3 

Tak for hjælpen, nu kan jeg lave resten af opgaverne!

Jeg for ligningen 2x2-2x+1 til at være -4 ved brug af diskriminanten. Men det ser forkert ud

 

Brugbart svar (1)

Svar #5
18. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#4

Nej, dit facit er korrekt.

Dét, at d < 0, viser bare at ligningen ikke har nogle løsninger. Det betyder altså, at funktionen f(x) ikke skærer førsteaksen (x-aksen).

Ved at indtegne funktionen i et grafprogram vil du få svar på tiltale.


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. august 2011 af mathon


Skriv et svar til: Vigtige funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.