Matematik

differentialkvotienten for f(x)=e^x?

17. august 2011 af mikeycorleone (Slettet) - Niveau: B-niveau

er der nogle der kan hjælpe med netop denne funktion, er gået helt kold:

udled differentialkvotienten for f(x)=e^x


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det kræver kendskab til, hvorledes dit pensum definerer funktionen ex , før man kan besvare spørgsmålet.


Svar #2
17. august 2011 af mikeycorleone (Slettet)

hm okay, eksamensspørgsmålet lyder dog bare: udled differentialkvotienten for udvalgte funktioner ved hjælp af tretrinsreglen. udled differentialkvotienten for f(x)=e^x..

men jeg kigger på det :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Første trin)

      Δf = f(x+h) - f(x)

          = ex+h - ex

          = ex·eh - ex

          = ex(eh - 1)

Andet trin)

      Δf/h = (ex(eh - 1)) / h = ex·((eh - 1) / h)

Tredje trin)

      ex·(eh - 1) / h → ex      for h → 0


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

I det sidste trin skal man vise, at (eh - 1) / h → 0 for h → 0 , og det er ikke nødvendigvis trivielt. Det kommer igen an på, hvilke forudsætninger man har lov til at antage på dette trin.


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. august 2011 af AskTheAfghan

Jeg mener det er for kompliceret at bevise det. Den tredje trin ser sådan her ud:

Lad h ikke være lig med 0, ellers vil det være uendeligt ( x / 0 = ∞) . Derfor skal vi have en værdi, der ligger meget tæt på 0, hvor h går imod 0. Man kan f.eks. sige at 0 ≈ 0,00001 (eller endnu mere tættere på)... 

Hermed besvaret.


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#6

Ja, det kunne være nogle gode antagelser, som anskueliggør tredje trin.


Svar #8
17. august 2011 af mikeycorleone (Slettet)

mange tak for hjælpen til jer alle! super dejligt i gider :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. august 2011 af mathon

omvendt funktion
                                  x = f -1(y)

                                  (f -1(y)) ' = 1 / f '(x) = 1 / ( f ' º f -1)(y)

når
                                  f -1(y) = ey
er
                                  f(x) = ln(x)
og
                                  (ey) ' = 1 / ln '(x)  = 1 / x-1 = x = ey

eller skrevet

                                  (ex) ' = ex
                                             

 


Skriv et svar til: differentialkvotienten for f(x)=e^x?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.