Kemi

please hjælp mig

17. august 2011 af 8745 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg står virkelig i en dum situation, gider i hjælpe mig :(? jeg har brug for hjælp til udregning af følgende opgaver

NaOH+HCl→NaCl+H_2 O
a)udregn konentrationen af HCL opløsningen.
b) Ved en titrering af 15ml svolsyre H_2 ?SO?_4 med 0,200M NaOH, er syrens koncentration blevet bestemt til 0,150M. Hvor stort er volumen af NaOH opløsningen er blevet tilsat?

c) H_2 O+HCl→H_3 O^+ Cl^-
Beregn HCl, H_3 O^+, og Cl^- samt pH i en 0,05 M HCl opløsning
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Du kan vel give dine egne bud først?


Svar #2
17. august 2011 af 8745 (Slettet)

Ja.

a) jeg ved at jeg skal bruge formlen c=n/v. Stomængden tror jeg er 1M da forholdet i reaktionen er 1;1. Men Jeg har ikke volumen?

b)her tror jeg at jeg skal bruge v=n/c.. Vi ved at volumen er 0,015L svovlsyre. og at c= 0,200M(NaOH). Vi får afvide at vi ender ud med en syre. Jeg ved det ikke...


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

a) Først og fremmest skal du bruge oplysninger om stofmængde, mængde eller volumen. Ellers kan opgaven ikke løses.

b) Udregn n(H2SO4).

H2SO4 + 2NaOH ⇔ 2H2O + Na2SO4

Heraf ses, at for hver ene mol H2SO4 skal bruges 2 mol Na2SO4. Dermed er n(NaSO4) = 2*n(H2SO4). Da du nu kender den tilsatte stofmængde og samtidigt har kender koncentrationen, kan du til sidst beregne V ud fra den formel du nævner.


Skriv et svar til: please hjælp mig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.