Matematik
f(x)=x^2 -10x +30 og x=10 areal bestemmelse
hjælp igen!
jeg skal bestemme arealet mellem f(x)=x^2-10x+30 og linjen x=10 of koordinatakserne.
De danner ikke noget afgrænset område D: har prøvet at tegne dem ind (på lommeragner) hjæææælp
Taak
Svar #1
18. august 2011 af Andersen11 (Slettet)
Grafen for den angivne funktion f(x) danner sammen med linien x = 10 og de to koordinatakser et pænt afgrænset område, hvis areal man kan beregne ved
A = 0∫10 f(x) dx
Svar #2
18. august 2011 af mathon
bemærk
x = 10 er en lodret linje
og
for x ∈[0;10] er f(x) > 0
hvorfor det afgrænsede områdes areal
beregnes son anvist i #1
Svar #3
18. august 2011 af lunkente (Slettet)
Af en eller anden grund kan jeg ikke få illustrationen til at passe. Men når jeg bare kan regne det ud, er det lidt irrelevant. Tak for hjælpen igen
Svar #4
18. august 2011 af Andersen11 (Slettet)
#3
Grafen for funktionen f(x) = x2 -10x + 30 er en parabel, der vender grenene opad, med toppunkt i T(5 ; 5) . Figuren begrænses af grafen for f(x), de to lodrette linier x = 0, x = 10, samt den vandrette linie y = 0.
Svar #5
18. august 2011 af lunkente (Slettet)
hvad med foroven? Der er ikke noget som afgrænser den?
Svar #6
18. august 2011 af Andersen11 (Slettet)
#5
Foroven?? Du skal bestemme arealet af den punktmængde, der begrænses af grafen for f(x), samt de tre linier x = 0, x = 10, og y = 0 .
Lav en tegning, så det femgår mere tydeligt for dig, hvor figuren (punktmængden) er.
Svar #7
18. august 2011 af Andersen11 (Slettet)
I\ /|
I \ / |
I \ / |
I \ / |
I \___/ |
I |
I M |
--I----------|----------|--------->
0 5 10 x
Her er en grov skitse af, hvor den angivne punktmængde M er, hvis areal skal bestemmes.
Svar #8
18. august 2011 af lunkente (Slettet)
nåår ja.. haha jeg havde tænkt på noget der skulle afgrænse grafen foroven (lidt ligesom et låg-agtig) :P
Taak og undskyld besværet :$
Skriv et svar til: f(x)=x^2 -10x +30 og x=10 areal bestemmelse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
