Matematik

Kan man regne den her uden at......

19. august 2011 af anonym000 - Niveau: A-niveau

¨Hej
kan man regne den her uden at hæve begge inder parenteser, altså evt. nøjes med at hæve en parentes el. slet ikke at hæve nogen : 2((3+a)-(5+2))

håber ikke det er alt for forvirrende, på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvis udtrykket skal reduceres, ligger det i sagens natur, at man skal gøre det simplere end det forelagte udtryk. Det simpleste er vel, at udregne (5+2), hæve plusparentesen om (3+a), reducere og så gange ind med 2.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. august 2011 af Walras

Det kommer an på, hvad du skal. Skal du reducere? Skal den sættes lig 0 og løses som en ligning? Du må lige forklare, hvad du bliver bedt om at gøre med udtrykket. Hvis du skal reducere, bør du blot gange 2 ind for at opnå

2((3+a)-(5+2))=2(3+a)-2*3=6+2a-6=2a


Svar #3
19. august 2011 af anonym000

#1
jaja, ved godt at det skal være simple, men kan man godt med parenteser?

- - -

...............


Svar #4
19. august 2011 af anonym000

Det skal reduceres

- - -

...............


Svar #5
19. august 2011 af anonym000

min lærer har gjort sådan her.. og det var også det jeg fik det til :)

2((3+a)-(5+2))= 2(3+a-5-2)=6+2a-10-4=2a-8

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. august 2011 af Walras

#5 Det er også korrekt. Find selv den store brøler i #2..

Af og til kan et plus åbenbart godt se ud som et minus...


Brugbart svar (1)

Svar #7
19. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er jo også korrekt. Man kan også gøre

2((3+a)-(5+2)) = 2·(3 + a -7) = 2·(a - 4) = 2a - 8


Svar #8
20. august 2011 af anonym000

#/7
men man regner noget i en parentes når man kan ikk? hvis man fx har 2(4-a) så kan man ikke fordi, det er to type tal i parentesen? right?

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. august 2011 af Walras

Lad os lige tage dit regnestykke igen, hvor vi regner rigtigt

2((3+a)-(5+2))=2((3+a)-(7))=2((3+a)-7)

hvor du ser, at vi ikke har ophævet minusparentesen men blot udregnet det, der stod i parentesen. Vi ville få samme resultat, hvis vi først ophævede parentesen og derefter forkortede

2((3+a)-(5+2))=2((3+a)-5-2)=2((3+a)-7)

I princippet må du derfor selv vælge, hvad du gør. Om du opløser parenteserne først eller senere. For de fleste er det dog nemmest at udregne tallet i parentesen først, hvis det kan lade sig gøre, for så undgår de at lave fortegnsfejl ved minusparenteser.

Da vi nu ser, at vi umiddelbart kan hæve plusparentesen, får vi desuden, at

2(3+a-7)=2(a-4)

som så kan ganges ud. 


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. august 2011 af mathon

 

                             2((3+a) - (5+2))

                             2((3+a) - 7)

                             2(a-4)

                             2a - 8

 


Svar #11
21. august 2011 af anonym000

okay, tak for hjælpen alle sammen

- - -

...............


Skriv et svar til: Kan man regne den her uden at......

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.