Matematik

Hjælp...enhedscirklen

20. august 2011 af Lillozz (Slettet)

a) Aflæs på figuren cos(60) og sin(60)

b) Bestem cos(20) og sin (120)

Jeg har anvendt geogebra og har fået :

a) cos(60)=0,50 og sin(60)=0,87

b) cos(120)=-0,50 og sin(120)=0,87

Men jeg skal løse opgaven med udenhjælpemidler, hvordan gør jeg det?

HJÆLP!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Tegn enhedscirklen med radius r = 1.

Find vinklen 60º og angiv punktet yderst på enhedscirklen. 

Aflæs nu afstanden på x-aksen og y-aksen.

Herefter beregner du cos(60) og sin(60), da du ved at:

cos(A) = b/c    og     sin(A) = a/c 


Svar #2
20. august 2011 af Lillozz (Slettet)

 tak for hjælpen


Svar #3
20. august 2011 af Lillozz (Slettet)

 kan du hjælpe mig med at bestemme den afledede funktion?

g(x)=1/3 x^3-1/2 x^2+x-1
g^' (x)=1/3·3·x^(3-1)-1/2 x^2+x-1

=1·x^2-1/2 x^2+x-1
x^2-1/2·2·x^(2-1)+x-1

=x^2-x+x-1

facit siger noget andet, hva har jeg gjort galt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#3

Benyt, at den afledede funktion til xn er n·xn-1 . Du har funktionen:

g(x) = 1/3x3 - 1/2x2 + x - 1

Den afledede funktion bliver derfor:

g'(x) = 1/3·3·x2 - 1/2·2·x + 1

        = x2 - x + 1


Svar #5
20. august 2011 af Lillozz (Slettet)

 aaah nu kan jeg godt se min fejl...tak for jælpen


Skriv et svar til: Hjælp...enhedscirklen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.