Kemi

Hjælp til opg.

20. august 2011 af uiouio (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgave 83. Vinen med deklarationen på figur 78 indeholder 11 vol% ethanol. Opgaven går bl.a. ud på at kontrollere etikettens oplysning om, at 11vol% svarer til 8,7g ethanol pr. 10cL vin. 1cL (centiliter) er 0,01L (10mL).


a) Gå ud fra oplysningen om, at ethanolindholdet er 11 vol%. Hvor stort et volumen ethanol er der i 10cL vin?
 

Det skal lige siges, at indholdet er 70cL = ca. 8 glas


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2011 af mathon

 

ren ethanol i 10 cL:
                                        m = 0,11·(0,10 L)·(791 g/L) = 8,701 g ≈ 8,7 g


Svar #2
20. august 2011 af uiouio (Slettet)

Jeg har nu fundet facitlisten til bogen på nettet og der står 11mL?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2011 af mathon

    ...hvilket ikke er fortrinligt, da spørgsmålet er hvor mange g i 10 cL    :-)


Svar #4
20. august 2011 af uiouio (Slettet)

okay, derfor jeg ikke helt fattede opgaven


Svar #5
20. august 2011 af uiouio (Slettet)

b) Beregn massen af dette volumen ethanol (densiteten for ethanol er 0,79g/mL). Kommenter resultatet.

den har vi vel lavet


Svar #6
20. august 2011 af uiouio (Slettet)

Jeg kan ikke løse c?

Vedhæftet fil:83.docx

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. august 2011 af mathon

 

               masse% = (8,7 g) / ((8,7 g) + 0,89·(100 mL)·(1,00 g/mL))·100  = 9,09%

 


Svar #8
20. august 2011 af uiouio (Slettet)

det siger min facitliste ikkke... jmmm


Skriv et svar til: Hjælp til opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.