Kemi

Nikkel

20. august 2011 af elissa92

Jeg ved ikke, om jeg har gjort det rigtigt.

Ni3S2(aq) + 3 Cl2(g) --> 3 Ni2+(aq) + 6 Cl- (aq) + 2 S(s)

De dannede nikkel(II)ioner omdannes til nikkel ved en efterfølgendde elektrolyse.

1000 kg Ni3S2 reagerer efter reaktionsskemaet.

Beregn massen af den ækvivalente mængde dichlor i reaktionen.

n = m/M <=> n(Ni3S2) = 1000000g / 240,21 g/mol <=> n(Ni3S2) = 4163,02 mol

6 * 4163,02 mol = 24978,12 mol n(6Cl-)

m(6Cl-) = 212,7 g/mol * 24978 mol = 5312820,6g = 5312,8206kg

Er det korrekt?
 


Brugbart svar (2)

Svar #1
20. august 2011 af mathon

   molforholdet
                                          Ni3S2 (aq) +  Cl2 (g)   =   1 : 3     

   masseforhold
                                          Ni3S2 (aq)    +     Cl2 (g)  = sum({3,2}*{58.693,32.065})   :  3·(2·35,453)

                                          240,209 g    :   212,718 g

                                             106 g                   x
                                          

hvoraf
                                          x / (212,718 g)  =  (106 g) / (240,209 g)

                                          x = (106 / 240,209) · (0,212718 kg) = 885,554 kg

                                          1000 kg Ni3S2 (aq)  ækvivalerer 885,554 kg Cl2 (g)

                                  


Svar #2
21. august 2011 af elissa92

Vil det sige, at det første, jeg har regnet ud, er massen af Cl2 efter reaktionen?


Skriv et svar til: Nikkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.