Fysik

Bølger - absolutte brydningsforhold, parallelforskydning og brydningsvinkel

21. august 2011 af SleveeM (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej har problemer med 3 opgaver som jeg håber i kan hjælpe mig lidt med da jeg er på bar bund.

1) Hvor stort er væskens absolutte bryningsforhold

MIT BUD: Hvis man har farten i vacuum og i det givne stof siger man vel bare Vvacuum/Vstof = brydningsforhold? Er det rigtigt?

2) Jeg skal beregne brydningsvinkel når det handler om en lystråle der parallelforskydes ved brydning i en glasklods. Jeg har indfaldsvinkel 37 grader og gladklodsens brydningsindeks (1,48) og hvor tyk den er dvs. 6,5 cm.

MIT BUD: sini/sinb = n2/n1 , b = sin-(sin37*1/1,48) - PASSER DETTE?

3) Jeg skal til opgave 2 også beregne parralelforskydning d - hvordan gøres dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2011 af mathon

3)
                                                                                         a = (sin(i-b)/cos(b))·d                         
hvor

  a er parallelforskydningen
  i er indfaldvinklen med indfaldsloddet
  b er brydningsvinklen med indfaldsloddet
  d er glastykkelsen

 

                                                                                         a = (sin(37º - 24º)/cos(24º))·(6,5 cm) = 1,6 cm                                                                                      


Svar #2
21. august 2011 af SleveeM (Slettet)

Hej mathon er 1) og 2) korrekte?

Hvordan ser formlen i #1 ud uden du har isoleret a, har den nemlig ikke i min fysikbog.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2011 af mathon

tegn og få trigonometrien på plads:

                                                                          a  =   d / cos(b)   ·   sin(i-b)


Svar #4
21. august 2011 af SleveeM (Slettet)

ok tak for hjælp


Skriv et svar til: Bølger - absolutte brydningsforhold, parallelforskydning og brydningsvinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.