Kemi

Basis-kemi om masseberegning

21. august 2011 af destijl (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej. 

Spørgsmålet lyder

Beregn massen af H2SO4 i 135 mL 0.25 M H2SO4-opløsning.

Jeg har ikke haft kemi i mange år, og jeg har ingen ide om, hvordan jeg skal gribe opgaven an.


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. august 2011 af Anxyous (Slettet)

Beregn først stofmængden med n = V * c, og find så massen ved m = M * n


Svar #2
21. august 2011 af destijl (Slettet)

 Tusind tak!


Svar #3
21. august 2011 af destijl (Slettet)

 Så det vil sige, at c=0.25 M?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. august 2011 af uiouio (Slettet)

Ja,

n = V * c --> n = 0,135L * 0,25mol/L = 0,03375M

m = M * n --> m = (2*1,008+32,07+4*16)g/mol * 0,03375M = 3,31g
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. august 2011 af mathon

kort:

                    n = V·c

                    m = n·M = V·c·M = (0,135 L) · (0,25 mol/L) · (98,08 g/mol)  =  3,31 g


Svar #6
21. august 2011 af destijl (Slettet)

 YAY!! Jeg har lavet det rigtigt!! Fantastisk at være startet på uni og så have svært ved 1. g kemi-pensum.


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. august 2011 af Djemba (Slettet)

Læser du kemi - eller?


Svar #8
22. august 2011 af destijl (Slettet)

 Nej, dog ikke! Molekylær medicin.


Skriv et svar til: Basis-kemi om masseberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.