Matematik

Omskrivning

21. august 2011 af ChristianOl (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

Jeg har lidt besvær med en opgave, som lyder således:

Omskriv 25x^2 + 10x + 1 til formlen (ax+b)^2.

Håber der er hjælp at hente, da jeg er helt på bar bund.

På forhånd tak for hjælpen


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

Benyt din første kvadratsætning, som du lærte i folkeskolen:

(a + b)2 = a2 + b2 + 2ab


Svar #2
21. august 2011 af ChristianOl (Slettet)

Vil ikke lyde dum eller noget nu, men det er bare så længe siden, så du kunne vel ikke hjælpe lidt yderligere?

MVh

Christian


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. august 2011 af AskTheAfghan

25x2        +   10x        +   12

a2            +   2ab        +   b2             ... nu kan du se, hvad a og b står for.

a = 5x                             b = 1

           2ab = 2·(5x)·1


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. august 2011 af mathon

 

                         25x2 + 10x + 1  =  (5x)2 + 2·(5x)·1 + 12


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. august 2011 af Zalam (Slettet)

Hvis du kigger beviset for kvadratsætningen tror jeg du kan greje den selv:

http://www.matema10k.dk/index.php?id=540 (se i højre side)


Brugbart svar (1)

Svar #6
21. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

              25x2 + 12 + 10x

                                                     Hjælper det måske? Prøv at få det til at ligne kvadratsætningen i #1.


Svar #7
21. august 2011 af ChristianOl (Slettet)

Ok mange tak, sætter virkelig pris på hjælpen.


Svar #8
21. august 2011 af ChristianOl (Slettet)

Bare lige for at vide om jeg har gjort det rigtigt, vil den så ende med at se ud som følgende?

(ax + b)^2 = (5x + 1)? Eller har jeg misfortået det?


Brugbart svar (1)

Svar #9
21. august 2011 af mathon

 

                                 (5x + 1)2


Svar #10
21. august 2011 af ChristianOl (Slettet)

Nå ja ok selvfølgelig, men tak for hjælpen ;D


Skriv et svar til: Omskrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.