Matematik

Ligning med parentes

21. august 2011 af cyppen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har en ligning der ser ud som denne, og jeg har facit der hedder x =  -6 2/3 

8(½x – 5) = x – 60

Men hvordan griber jeg sådan en ligning an?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Du ganger 8 ind i hvert led i din parentes og reducerer efterfølgende. Til slut kan du nemt isolere x .


Svar #2
21. august 2011 af cyppen (Slettet)

Jeg må indrømme jeg ikke er helt med. :S

Har du mulighed for at skære det lidt mere ud i pap :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Du får ved reduktion følgende ligning:

      4x - 40 = x - 60

Her kan x nemt isoleres.


Svar #4
21. august 2011 af cyppen (Slettet)

Arh cool tak.

Jeg havde bare ikke forstået at den blev -40. Så går det op. Ellers havde jeg fået det til til +40, og så passede det slet ikke sammen :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#4

Det var så lidt :-)


Skriv et svar til: Ligning med parentes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.