Matematik

monotoniforhold for differentialligning

21. august 2011 af 98676363 (Slettet)

Hej  det ville være dejligt hvis man kunne få hjælp denne opgave kan ikke lide differentialligning

gør rede for monotoniforholdene for f 

dy/dx = (x^2-1)y                  y>0


Brugbart svar (2)

Svar #1
21. august 2011 af mathon

grænser for dy/dx

                     x2 - 1 = (x+1)(x-1) = 0

monotoniforhold:
for x<-1 er dy/dx>0, hvorfor f(x) er monotont voksende
for -1<x<1 er dy/dx<0, hvorfor f(x) er monotont aftagende
for x>1 er dy/dx>0, hvorfor f(x) er monotont voksende

 


Svar #2
21. august 2011 af 98676363 (Slettet)

hvordan kan du smide y væk fra ligningen ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. august 2011 af mathon

 

                 ...y er positiv og har derfor ingen indflydelse
                    dy/dx's fortegnsvariation, hvorfor der - i denne henseende -  kan ses bort fra y.


Svar #4
21. august 2011 af 98676363 (Slettet)

nårh ja tak for hjælpen mathon :D du er der altid 


Skriv et svar til: monotoniforhold for differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.