Matematik

Fibotal, Rødder & Potensen

22. august 2011 af muzze99 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Har fået en opgave om dette. Men forstår ikke en brik om det..

Nogen der kan forklare hvad det er og hvordan man regner det ud??

Skal aflevere senest søndag den 28-8-2011

Hilsen Pernille...


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. august 2011 af volcom1

 Her er lidt hjælp til opgave 5b. 

Et fibotal fremkommer ved at tage de to forgående tal i række og lægge sammen når du når over det 3 tal i række, altså: 

1, 1, 2, 3, 5, 8 13, 21

1+1=2

1+2=3

2+3=5

osv.

talene betegnes Fn hvor n er det fibotal du er nået til fx:

F1=1

F2=1

F3=2

F4=3

F5=5

F6=8

For at bestemme et tilfældigt fibotal Fn i dit tilfælde F25 gælder følgende formel:

Fn= (1/√5) *(((1+√5)/2)n-((1-√5)/2)n)


Skriv et svar til: Fibotal, Rødder & Potensen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.