Matematik

Differentialkvotient..

22. august 2011 af STXstudine (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey folk

Er der nogen der kan hjælpe mig her..

har denne:

f2(x) = (2x^4-1)^3

og skal finde f'(x)..

Jeg bliver ved med at få det til -144x eller 2*-144x

og det kan jo ikke være rigtigt.. nogen der kan hjælpe og forklare det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

          f(x) = (2x4 - 1)3

Ved differentiation af en sammensat funktion, differentierer du først den ydre funktion, mens du multiplicerer denne med den indre differentierede funktion:

          f '(x) = 8x3·3(2x4 - 1)2 = 24x3·(2x4 - 1)2


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2011 af mathon

 

     det er en sammensat funktion

                                               f '(x) = 3·(2x4-1)3-1  · (2x4-1) ' =  3·(2x4-1)2  ·  2·4·x4-1  =  24x3(2x4-1)2


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2011 af Euroman28

Ja som mathon gør,

Dette er en sammensat funktion.

Dette er en sammensat-funktion så du anvenver kædereglen, hvilket medføre

Hvor det så følger

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: Differentialkvotient..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.