Matematik

Blækregning - spørgsmål:

22. august 2011 af Kaisdj (Slettet) - Niveau: 10. klasse

- Hvordan kan man vise at kortets målestoksforhold er cirka 1: 60000, når vi ved at ruten er 6,3 kilometer lang?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2011 af mathon

                 1 mm  ≡  60000 mm = 60 m

                 1 cm  ≡  600 m = 0,6 km

rute
            afstand på kort
                                             (6,3 km) / (0,6 km/cm) = 10,5 cm

hvis ruten - på i virkeligheden 6,3 km - er 10,5 cm på kortet,
passer målestoksforholdet
                                                        1: 60.000

ellers ikke.


Skriv et svar til: Blækregning - spørgsmål:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.