Matematik

Sinusrelationen - stumvinklet

22. august 2011 af Cichlid (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en smule svært ved at forstå beviset for sinusrelationen i en stumpvinklet trekant. Jeg forstår ikke helt det med at vi kan bruge en højde, som ligger uden for trekanten. Nogle som måske har en god forklaring?

Vh


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2011 af 215 (Slettet)

 Jeg har selv beviset liggende.. måske det kan hjælpe dig et øjeblik...


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2011 af 215 (Slettet)

 Jeg kan anbefale dig at købe denne Ebog.. 

http://ibog.bevissamling.systime.dk/index.php?id=8&redirect_url=index.php%3Fid%3D8%26redirect_url%3Dindex.php%253Fid%253D68%26pageId%3D68&pageId=68

eller google => matematik bevissamling


du kan prøve den gratis.. jeg brugte selv bogen til min mat eksamen, og for mig var det gude bogen..

Jeg kan huske at det bevis du søger er i denne bog, bare lav en gratis bruger og søg under trigonemetri..


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2011 af mathon

   
                        ...du mener vel cos-relationen...

 


Svar #4
22. august 2011 af Cichlid (Slettet)

nej jeg mener sinus


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. august 2011 af mathon

når O er den omskrevne cirkels centrum

og hvis < A er stump
er
     < BOC = 180º-A
og supplementvinkler har samme sinus-værdi

                 sin(< BOC) = sin(A)
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. august 2011 af mathon

korrektion

      til  #5

når O er den omskrevne cirkels centrum

og hvis < A er stump = (1/2)g
er
     < BOC = (360º-g) = 2(180º-(1/2)g) = 2(180º-A)
 

        a = 2R·sin(180º-A) = 2R·sin(A)                                       supplementvinkler har samme sinus-værdi

        a/sin(A) = 2R


Svar #7
22. august 2011 af Cichlid (Slettet)

jeg er desværre ikke blevet klogere af det du skrev mathon - tror ikke helt jeg forstår 


Svar #8
22. august 2011 af Cichlid (Slettet)

 Jeg har brugt denne video til at prøve at forstå: www.youtube.com/watch

-  jeg forstår dog stadigt ikke det med at man kan bruge en højde og en "anden trekant" til at bevise.


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. august 2011 af 215 (Slettet)

 Fik du ebogen til at virke? 


Svar #10
22. august 2011 af Cichlid (Slettet)

Nej ikke endnu - har brugt den før så har ikke gratis adgang


Svar #11
23. august 2011 af Cichlid (Slettet)

Er der ikke en der kan forklare det?


Brugbart svar (0)

Svar #12
23. august 2011 af 215 (Slettet)

 kan du ik bare brug en anden mail?


Svar #13
23. august 2011 af Cichlid (Slettet)

det må jeg vel prøve - jo :-)


Skriv et svar til: Sinusrelationen - stumvinklet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.