Kemi

PH???

22. august 2011 af Sema1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvad er pH efter oplanding af 20 ml ammoniak med en liter vand?..


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2011 af mathon

       ...det afhænger af tryk og temperatur
da
                 n = (p·V) / (R·T)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2011 af mathon

hvis det antages at foregå
ved 1 atm og 25ºC

   haves
                 n = ((1 atm)·(0,020 L)) / ((0,082058 atm·L/(mol·K))·((273,15 +25) K))  = 8,175·10-4 mol

  tilsætning af NH3'en til 1,0 L vand ændrer ikke nævneværdigt på volumenet, hvorfor opløsningens
  volumen er at betragte som 1,0 L.

                 cb = (8,175·10-4 mol) / (1,0 L) = 8,175·10-4 M

                 NH3 er en svag base (pKb = 4,75)

hvoraf
                pOH = (1/2)·(pKb - log(cb/M)) = (1/2)·(4,75 - log(8,175·10-4))  ≈ 3,9

                pH = 14 - pOH = 14 - 3,9 = 10,1

                                         
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2011 af mathon


Skriv et svar til: PH???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.