Kemi

oxoniumkoncentrationen

23. august 2011 af Lillozz (Slettet)

 Vi har ovenfor udledt følgende tilnærmelse ligning for oxoniumkoncentrationen i en vandig opløsning af en syre: Ks=([H3O+]2)/(cs-[H3O])

Hvis syren er svag, og findes i en rimelig høj koncentration, kan vi forsimple udtrykket yderligere, idet der for en svag syre vil gælde, at [H3O+]<<cs, da det kun er en lille del af den svage syre, der er dissocieret. Vi kan derfor tilnærme nævneren i udtrykket ovenfor med cs-[H3O+]=cs, hvorved ligningen reduceres til 

Ks=([H3O+])/(cs)
a) Vis at det reducerede udtryk kan omskrives til følgende pH-formel pH=(pKs-log cs)/(2)

Hjælp!!! Har ingen anelser, hvordan jeg løser opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2011 af mathon

 

                     [H3O+]2 / cs = Ks

                     [H3O+]2 = Ks·cs                                                           som logaritmeres

                     log([H3O+]2) = log(Ks·cs)

                     2·log([H3O+]) = log(Ks) + log(cs)                                multiplicer med  -(1/2)

                     -log([H3O+]) = -(1/2)·(log(Ks) + log(cs))

                      pH = (1/2)·(-log(Ks) - log(cs))

                      pH = (1/2)·(pKs - log(cs))


Skriv et svar til: oxoniumkoncentrationen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.