Matematik

Vektorregning. Bestem en ukendt.

23. august 2011 af Dildhest (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej. Sidder med et lille problem. Kan ikke finde ud af hvad t er i den vedhæftede opgave. Tror egentlig opgaven er relativt simpel, men min hjerne er på lavblus. 

Nogen der kan hjælpe mig?

Opgaven er vedhæftet som PDF.


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Vektorerne a og b er ikke givet i opgaven. Giv hele opgavens tekst.


Svar #2
23. august 2011 af Dildhest (Slettet)

 Sorry, det er en fejl i opgaven. 

p = a

og

w = b


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

a) Så skal man løse de to ligninger samtidigt:

t+1 + 2 = 8
4 - t = -1

En mulig løsning for t skal opfylde begge ligninger. Løs ligningerne hver for sig. hvis samme værdi for t opfylder begge ligninger, er dette t løsningen.

Prøv nu selv opg. b)


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. august 2011 af Euroman28

Det vil med andre ord sige i spg 1) at man skal løse ligninsystemet

(t+1) + 2 = 8

4- t         =  - 1

Du har sikkert lært at så skal man se sig blindt på opgaven og erkende at t i den første ligning kan skrives som

t = 5

Hvis du indsætter det i ligning 2, så passer det :)

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #5
24. august 2011 af Dildhest (Slettet)

 Tusind tak for svarene. Men kan altså stadig ikke finde ud af b. Kan nogen hjælpe mig?


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. august 2011 af Euroman28

#5,

Du skal finde længden af af summen af de to vektorer og den skal så være lig med 3. Hvorefter du får et udtryk hvor du kan isolere t ligesom i spg 1.

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #7
24. august 2011 af Dildhest (Slettet)

 Kan man gøre som her i den vedhæftede PDF?


Brugbart svar (2)

Svar #8
24. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#7

Ja, det er korrekt. Du finder derfor ingen løsninger af t.


Skriv et svar til: Vektorregning. Bestem en ukendt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.