Matematik

Koordinatsæt til spejlbilledet A_s

23. august 2011 af WHiP (Slettet) - Niveau: A-niveau

God aften SP

I et koordinatsystem er der givet et punkt A(5,8) og en linje l med parameterfremstillingen l: <x,y>=<1,-5>+t*<-4,-2>. Med P betegnes et vilkårligt punkt.

Jeg er nået til en opgave der lyder:

Bestem koordinatsættet til spejlbilledet As af A i l.

Jeg har regnet mig frem til resultatet ved at sige:

For P0 gælder: <1,-5>

AS=2*AAp=2*(OAp-OA)=<44/5,-88/5>

As=AS+A=<69/5,-48/5>

Mit resultat er rigtig nok, mit spørgsmål er: Hvorfor skal jeg i AS gange med 2?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du bør nok forklare, hvad S og Ap er.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2011 af mette48 (Slettet)

Hvordan har du fundet Ap, som jeg regner med er As projektion på linien l ?

Afstanden fra As til punktet er dobbelt så stor som afstanden fra linien til As

Jeg må indrømme at heller ikke jeg forstår dine betegnelser og udregninger.

En tegning med de angivne bogstaver vil være en stor fordel.


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvis Ap er projektionen af punktet A på linien l, gælder der, at

AAs = AAp + ApAs = 2·AAp = 2·(OAp - OA) ,

og dermed

OAs = OA + AAs ,

og man finder

OAp = (47/5 ; -4/5)


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2011 af mathon

generelt gælder for

               spejling af et vilkårligt punkt P(x,y) i den rette linje med retningsenhedsvektor e gennem Po(xo,yo),
               når spejlingspunktet kaldes S
                   
                                     1)   PoS = 2(PoP·ee - PoP

                                     2)   OS = OPo + PoS

                                     3)   Punktet S har samme koordinater som dets stedvektor OS

 

tegn det og få overblik


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. august 2011 af mathon

se evt. detaljer
       i


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. august 2011 af mathon

rettelse af lille tastfejl i linkets næstsidste linje:
 

                                           OAs = OA + OAs    rettes til   OAs = OA + AAs


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. august 2011 af mathon

beklageligvis var der flere fejl i linket,
som derfor korrigeres
           til

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. august 2011 af mathon

 

                    As  =  (13.8 ; -9.6)  = ((69/5) , -(48/5))


Svar #9
24. august 2011 af WHiP (Slettet)

Tak for jeres hjælp, :)


Skriv et svar til: Koordinatsæt til spejlbilledet A_s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.