Kemi

Mængdeberegning

24. august 2011 af Leo123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej allesammen jeg har været igang med denne opgave i noget tid, men jeg ved ikk hvordan den skal løses lidt hjælp vil være taknemligt:

a) Gør nedenstående reaktionsligning færdig:
H2S + NO3- ? SO42- + NO
b) Hvor mange mL 2,00 M HNO3 skal der bruges til oxidation af 5,00 liter H2S (25?C, 1 atm)
c) Hvad bliver molariteten af den dannede svovlsyre, når slutrumfanget af reaktionsblandingen er 325 mL?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2011 af mathon

 

                            -2        +5                +6              +2
                         H2S   +   NO3-   --->   SO42-   +   NO

      op    ned    antal
S    8                 3
N             3        8

 

                        3 H2S    +   8 NO3-   +           --->  3 SO42-   +    8 NO   +


Svar #2
24. august 2011 af Leo123 (Slettet)

 hvad med b) Hvor mange mL 2,00 M HNO3 skal der bruges til oxidation af 5,00 liter H2S (25?C, 1 atm)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2011 af mathon

a)

          ...du skal færdigafstemme den...


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2011 af mathon

b)
        påbegyndt

           n(H2S) = p·V/(R·T)


Svar #5
24. august 2011 af Leo123 (Slettet)

 for at færdiggøre reaktionsskemaet så skal jeg så bare ikke samle reduktions tallene


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. august 2011 af mathon

 

    ...du skal afstemme redoxreaktionen#1

 

                        3 H2S    +   8 NO3-   +   2 H+     --->  3 SO42-   +    8 NO   +    4 H2O


Svar #7
24. august 2011 af Leo123 (Slettet)

 når ok tak


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. august 2011 af mathon

b)

     n(H2S) = p·V/(R·T) = (1 atm)·(5,00 L) / ((0,082058 atm·L/(mol·K))·((273,15 + 25) K) ≈ 0,2044 mol

dvs

         n(HNO3) = n(NO3-) = (8/3)·(0,2044 mol) = 0,545 mol
 

volumen stamopløsning 2,00 M HNO3:

                                V = n/c = (0,545 mol) / (2,00 mol/L) = 0,2725 L = 272,5 mL


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. august 2011 af mathon

c)
             c = n/V = (0,545 mol) / (0,325 L) = 1,68 M


Brugbart svar (0)

Svar #10
31. januar 2021 af stgpgs

Hvor får du 8/3 fra i opgave b?


Brugbart svar (0)

Svar #11
31. januar 2021 af stgpgs

#8

b)

     n(H2S) = p·V/(R·T) = (1 atm)·(5,00 L) / ((0,082058 atm·L/(mol·K))·((273,15 + 25) K) ≈ 0,2044 mol

dvs

         n(HNO3) = n(NO3-) = (8/3)·(0,2044 mol) = 0,545 mol
 

volumen stamopløsning 2,00 M HNO3:

                                V = n/c = (0,545 mol) / (2,00 mol/L) = 0,2725 L = 272,5 mL

I opgave b, hvor kommer n(NO3) fra, den indeholder da ikke i opgaven, og hvorfor skal stofmængden af H2S ganges med (8/3)?


Skriv et svar til: Mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.