Dansk

Hjælp mig med og gøre historien mere spændene

24. august 2011 af jajegveddet (Slettet)

 Mad og rent vand er ikke en selvfølge

<span style="font-size:12.0pt;line-height:115%;font-family: "Verdana","sans-serif"">Solen blænder mig, jeg har gået lang man kan se at den glødende grus fra vejen har skåret sig vej igennem mine fødder. På vejen er der spor af kampvognene, jeg ved de snart kommer igen, men kan intet gøre andet end og flygte. Jeg måtte hente føde, Zulea har ikke fået mad i utalige dage, som mange andre børn og voksne i lejeren heller ikke har. Zulea har aids, men jeg kan ikke købe medicin til hendes da jeg ingen penge har, de tog alt selv fårene og gederne. Før i tiden tænkte man på hinanden, men nu handler det kun om og overleve!  Næsten hver dag dør der børn i flytningen lejren og hver gang tænker jeg på at det kunne have været Zulea</o:p>

<span style="font-size:12.0pt;line-height:115%;font-family: "Verdana","sans-serif""> For 14 dage siden flygtede vi fra en lille landsby der blev skudt og bombet. Vi levede som mange andre uden næsten ingen ting. Det eneste vi havde, var nogle tæpper og lidt at spise. De fleste gik flere kilometer hver dag for og se om de kunne få mad og rent vand, en dag var jeg så er heldig at en handler havde små edderkopper tilbage selvom solen havde været på hele dagen og myrerne havde nydt godt af dem.  Mit højeste ønske er at jeg kan sende Zulea i skolen, give hende mad og tryghed, det tror jeg enhver mor ønsker og kunne give sit barn. Jeg vil ikke miste håbet om en bedre fremtid, det er bare svært at se lyset.

 

Vil i ikke hjælpe mig med og gøre den mere spændene synes der mangler noget men ved ikke hvad 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Ret først de sproglige fejl i det danske:

Solen blænder mig, jeg har gået lang man kan se at den glødende grus fra vejen har skåret sig vej igennem mine fødder. På vejen er der spor af kampvognene, jeg ved de snart kommer igen, men kan intet gøre andet end og flygte. Jeg måtte hente føde, Zulea har ikke fået mad i utalige dage, som mange andre børn og voksne i lejeren heller ikke har. Zulea har aids, men jeg kan ikke købe medicin til hendes da jeg ingen penge har, de tog alt selv fårene og gederne. Før i tiden tænkte man på hinanden, men nu handler det kun om og overleve! Næsten hver dag dør der børn i flytningen lejren og hver gang tænker jeg på at det kunne have været Zulea

For 14 dage siden flygtede vi fra en lille landsby der blev skudt og bombet. Vi levede som mange andre uden næsten ingen ting. Det eneste vi havde, var nogle tæpper og lidt at spise. De fleste gik flere kilometer hver dag for og se om de kunne få mad og rent vand, en dag var jeg så er heldig at en handler havde små edderkopper tilbage selvom solen havde været på hele dagen og myrerne havde nydt godt af dem. Mit højeste ønske er at jeg kan sende Zulea i skolen, give hende mad og tryghed, det tror jeg enhver mor ønsker og kunne give sit barn. Jeg vil ikke miste håbet om en bedre fremtid, det er bare svært at se lyset.

Tegnsætningen skal også forbedres.


Svar #2
25. august 2011 af jajegveddet (Slettet)

 Tak for svaret retter det og sætter flere kommaér og punktummer 

vil du derefter tjekke det igennem igen? og måske five mig en karakter for det jeg går 8 klasse. 


Svar #3
25. august 2011 af jajegveddet (Slettet)

 Solen blænder mig, jeg har gået langt, man kan se at den glødende grus fra vejen har skåret sig vej igennem mine fødder. På vejen er der spor af kampvognene, jeg ved de snart kommer igen, men kan intet gøre andet end at flygte. Jeg var nød til hente føde til Zulea, da hun ikke fået mad i mange dage, som mange andre børn og voksne i lejren heller ikke har. Zulea har aids, men jeg kan ikke købe medicin til hende, da jeg ingen penge har, de tog alt selv fårene og gederne. Før i tiden tænkte man på hinanden, men nu handler det kun om at overleve!  Næsten hver dag dør der børn i flytningenlejren, og hver gang tænker jeg på at det kunne have været Zulea.

<span style="font-size:12.0pt;line-height:115%;font-family: "Verdana","sans-serif""> For 14 dage siden flygtede vi fra en lille landsby, der blev skudt og bombet. Vi levede som mange andre med næsten ingen ting. Det eneste vi havde, var nogle tæpper og lidt at spise. De fleste gik flere kilometer, hver dag for og se om de kunne få mad og rent vand. En dag var jeg så er heldig at en handler havde små edderkopper tilbage, selv om solen havde været på hele dagen og myrerne havde nydt godt af dem. Mit højeste ønske er at jeg kan sende Zulea i skolen, give hende mad og tryghed. Det tror jeg enhver mor ønsker og kunne give sit barn. Jeg vil ikke miste håbet om en bedre fremtid, men det er bare svært at se lyset. 

hej vil du ikke se om det er blevet bedre.. 

derefter give mig en karakter 

jeg går 8 kl.. 

Forsat god dag :)

<span style="font-size:12.0pt;line-height:115%;font-family: "Verdana","sans-serif""></o:p>


Svar #4
25. august 2011 af jajegveddet (Slettet)

 har, 


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#3

Jeg ville give 4∧ ( 4 pil op ), fordi du kommer med fine detaljer, så man lever sig bedre ind i historien, men der er mange grammatiske fejl og nogle stavefejl. Mange af sætningerne er langtrukket, og kunne sagtens gøres kortere, hvilket ville få opgaven højere op i karakter.

Men nu kender jeg ikke opgaven og de krav der blev stillet.


Svar #6
25. august 2011 af jajegveddet (Slettet)

 hej 

ja jeg ved der er mange gramtiske fejl, det har jeg problemer med 

vi har fået et billede de er forskellige hvor vi skal digte en historie ud fra 

kan du evt. hjælpe med det gramtiske?? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. august 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#6

Undskyld, nu må du ikke blive fornærmet eller sur på mig, men du bliver ikke en bedre staver, og dine "gramtiske" fejl rettes ikke af sig selv, og slet ikke, når du ikke selv retter op på det og bliver ved med at skrive forkert konstant. Godt nok er jeg hellere ikke så dygtig til dansk, men jeg prøver da at skrive rent, så det er forståeligt. Det store problem bliver, hvis ikke du gør noget ved problemet nu, at det kan gå hen og blive en vane for dig, og i værste fald kommer til at gå udover dig selv, når du blandt andet skal til afgangsprøven i dansk og selvfølgelig andre situationer i livet. Så lyt til mig, og skriv pænt, så vil du stille og roligt med tiden vænne dig til at skrive rent. En anden fordel ved at skrive så korrekt som muligt er, at du bliver bedre til at skrive. Dine sætninger bliver kortere og mere præcise. Mon ikke du og din dansklærer ville blive glad for det?

Se lidt på denne side: sproget.dk/hin/komma/, hvor kommareglerne forklares.

:-)


Svar #8
26. august 2011 af jajegveddet (Slettet)

 Hej igen. 

Jeg bliver slet ikke sur på dig, det er bare dejligt at nogen hjælper mig,, 

Jeg prøver idag ,og rette opg med komma og koretere sætninger. 

Vil du så ikke kigge på den?, og se om det blev bedre?


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. august 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#8

Ja, jeg vil gerne kigge lidt på den, når jeg får tid.


Svar #10
26. august 2011 af jajegveddet (Slettet)

Hej 

jeg har rettet det så godt jeg nu kan 

Vedhæftet fil:maria.doc

Brugbart svar (0)

Svar #11
26. august 2011 af YoungSlowy (Slettet)

1 "Solen blænder mig, jeg har gået langt(,) man kan se(,) at den glødende grus fra vejen har skåret sig vej igennem mine fødder. " Kommaet mellem langt og man skal erstattes med et punktum, synes jeg.

2 "Det (enste) at gøre, er at flygte."

3 "Jeg var nødvendigt (nødt til ) at hente øde føde til Zulea, hun ikke fået mad i mange dage(.) Som mange andre børn og voksne i lejren heller ikke har. "

Så lav EN hel sætning: Jeg var (nødvendigt) at hente (øde) til Zulea, hun ikke fået mad i mange dage(,) som mange andre børn og voksne i lejren heller ikke har. "

4 " De tog alt(,) selv fårene og gederne(,) ( erstat kommaet med punktum )jeg kan huske den tid, hvor man tænkte på hinanden, men nu handler det kun om at overleve! ( kunne også bare skrive overlevelse ). "

5 " Næsten hver dag dør der børn i (flytningen lejrenflygtningelejren, og næsten hver gang tænker jeg på(,) at det kunne have været Zulea."

6 " De fleste gik flere kilometer(,) hver dag for, at se om de kunne få noget ( mad?) og lidt rent vand."

7 " En dag var jeg så er heldig, at en handler havde små edderkopper tilbage."

8 " De havde dog lagt ( æg? ) hele dagen, imens solen og myrerne havde nydt godt af dem."

9 " Mit højeste ønske er(,) at kunne sende Zulea i skolen, give hende mad og ikke mindst tryghed."

10 " Det tror jeg enhver mor ønsker og kunne give sit barn.

Du skal være mere præcis nogle steder.


Skriv et svar til: Hjælp mig med og gøre historien mere spændene

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.