Kemi

PH.......

10. juni 2002 af SP anonym (Slettet)
Hejsa alle..
Jeg er ved at læse tilæ kemi eksamen og er ved at gå kold over ph-begrebet..
jeg har en tidligere opgave som hedder: beregn ph i følgende opløsninger:
a: 0,20 moæ HCL opløses i 500ml. vand
b: 1,0 g. HNO3 opløses i 50 ml vand.
c: 0,05 g Ca(OH)2 opløses i 100 ml. vand.

er der nogen der kan hjælpe..
på forhånd tak for hjælpen.
Jeg har kigget i de kemi notater der ligger her på siden..
hilsener
jacob

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2013 af Heptan

a. HCl er en stærk syre, så alle hydroner bliver afgivet. Derved er koncentrationen af HCl ækvivalent med koncentrationen af oxonium H_3O^+.

Koncentrationen beregnes ved formlen c=n/V.

c=0,20/0,500=0,4

pH=-log(0,4)=0,4

b. Beregn først stofmængden, derefter koncentrationen og derefter pH.

c. Samme fremgangsmåde som b.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. juni 2013 af mathon

c: 0,05 g Ca(OH)2 opløses i 100 ml. vand.

   M(Ca(OH)2) = M(CaO2H2) = sum({1,2,2}*{40.078,15.999,1.008}) g/mol = 74.092 g/mol

    n(Ca(OH)2) = (0,05 g) / (74.092 g/mol) = 6,748·10-4 mol

    [OH-] = (2n(Ca(OH)2)) / V= (2 • 6,748·10-4 mol) / (0,1 L) = 1,350·10-2 mol     

                      da Ca(OH)2 er en stærk base
                      og 0,05 g Ca(OH)2 i 100 mL vand er en umættet opløsning    (mættet opløsning er 1,98·10-2 M)

                                                                                 
 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. juni 2013 af mathon

                      pOH = -log([OH-]) = -log([1,350·10-2) = 1,9
ved 25ºC
                      pH = 14 - pOH = 14 - 1,9 = 12,1


Skriv et svar til: PH.......

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.