Matematik

brøkregning

24. august 2011 af praveena (Slettet)

hej, hvordan kommer man fra 4- 12/9 til 8/3? 

tak på forhånd:-) 


Svar #1
24. august 2011 af praveena (Slettet)

ikke 4 - 12, men 4-   12/9? lidt svær at skrive 


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2011 af SuneChr

4 - 12/9   = 8/3

4 - 4/3   = 8/3

12/3 - 4/ = 8/3


Svar #3
24. august 2011 af praveena (Slettet)

hvad gør du for at komme til slutresulatet, mellemregningnerne?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

 Mellemregningerne er jo givet i #2 på venstre side. Først forkortes 12/9 til 4/3. Dernæst forlænges 4 til 12/3.


Svar #5
25. august 2011 af praveena (Slettet)

mm.. jeg kan se at man i opgaven 4 - 12/9, der har man forkortet 12/9 med 3 så der står 4- 4/3, hvordan kommer du fra 4- 4/3 til 8/3?


Svar #6
25. august 2011 af praveena (Slettet)

er dette rigtigt:

4 -4/3

4*3/3 - 4/3

12/3 - 4/3 = 8/3?


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, det fremgår jo af #2 og forklaringen i #4.

Brøker adderes ved at forlænge dem til deres fællesnævner og så addere de forlængede tællere. Nævneren benævner, hvilken slags brøker er af. Brøker med forskellige nævnere er af forskellig slags. Vi forlænger brøkerne til deres fælles nævner, hvorved de forlængede brøker bliver af samme slags. Tælleren i en brøk angiver, hvor mange vi har af den slags brøk, så når brøkerne er forlænget til deres fælles nævner, kan de adderes ved at addere de forlængede tællere.


Skriv et svar til: brøkregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.