Kemi

please hjælp haster!

24. august 2011 af 8745 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har brug for hjælp til følgende opgaver

For at bestemme koncentrationen af chloridion i en vandprøve titreres 10,0 ml af vandprøven med 0,05 M AgNO3. Der anvendes 37,2 ml AgNO3-opløsning.
a) Beregn koncentrationen af chloridion i vandprøven.
b) Beregn dernæst vægtprocent indholdet af NaCl i vandprøven, idet det antages, at alle chloridioner i prøven stammer fra NaCl, og vandprøven vejer 10,0 g.
 

jeg ved at jeg skal i a) opskrive en reaktionsskema, og derefter se på mol forholdene. Mere ved jeg ikke?

og i b'eren har jeg ingen idé!

Please hjælp det haster


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. august 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Prøv at opskrive reaktionsskemaet først.


Svar #2
24. august 2011 af 8745 (Slettet)

ohGod. Okey jeg prøver =)

cl^(aq)- + AgNO3(aq) pil mod højre AgCl(s) + NO3


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. august 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Forvirrende måde at skrive det på.

AgNO3 (aq) + NaCl (aq) --> AgCl + NaNO3

De reagerer derfor 1:1. Dermed er n(AgNO3) = n(NaCl) = n(Cl-). Beregn derfor den tilsatte stofmængde af AgNO3.


Svar #4
24. august 2011 af 8745 (Slettet)

n=c*v

N=0,05M* 0,0372l= 0,00186 mol 

så nu ved vi stofmængden og vi ved volumen så må koncentrationen være ; solve(0,00186=x*0,010l,x)=0,186 mol/L???
 


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. august 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Det lyder vel meget rimeligt.


Svar #6
24. august 2011 af 8745 (Slettet)

Nice =)

Hvad med opgave b?


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. august 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Du har en stofmængde af NaCl. Omregn det til masse, og beregn hvor mange procent denne masse udgør af de 10 gram vand.


Skriv et svar til: please hjælp haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.