Fysik
Fysik.. hjælp
26. august 2003 af
SP anonym (Slettet)
I løbet af en periode på 50 dage er aktiviteten fra en radioaktiv kilde henfaldet til 67 % af den begyndende aktivitet. Udregn henfaldskonstanten og halveringstiden.
Hvordan finder jeg halveringstiden..? Jeg skal bruge logaritmer, men ved ikke helt hvordan ?
Hvordan finder jeg halveringstiden..? Jeg skal bruge logaritmer, men ved ikke helt hvordan ?
Svar #1
26. august 2003 af Lurch (Slettet)
Brug henfaldsloven,
A(t)=A(0)*(1/2)^(t/T)
Du ved at A(t)=0,67*A(0), og t=50dage
0,67*A(0)=A(0)*(1/2)^(50dage/T) =>
0,67=(1/2)^(50dage/T)
Isoler T, som er halveringstiden
Find henfaldskonstanen vha.
k=ln(2)/T
A(t)=A(0)*(1/2)^(t/T)
Du ved at A(t)=0,67*A(0), og t=50dage
0,67*A(0)=A(0)*(1/2)^(50dage/T) =>
0,67=(1/2)^(50dage/T)
Isoler T, som er halveringstiden
Find henfaldskonstanen vha.
k=ln(2)/T
Skriv et svar til: Fysik.. hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
