Matematik

koordinater

25. august 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 Hej

Jeg har to vektorer, a (-2 3) og b(3 -1) og jeg skal udregne,

1)...koordinaterne til 3(a-2b)

2) ...længden af vektoren -3(-a+2b)

I 1) får jeg at, 3(a-2b)= 3((-2,+3 ) -2(3,-1))= (-6,9)+(-18-6)= (3,-24)

I 2) får jeg at, -3(-a+2b)= -3((-(-2),+3 ) -2(3,-1))= (-6,-9) + (18,6) = -15,24

jeg skal så bruge koordinaterne i phytagoras' læresætning for at udregne længden.

er de rigtige?


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Bemærk først, at

3(a -2b) = -3(-a +2b),

så de to opgaver vil have samme resultat.

I 1) får du ikke regnet -3·2b korrekt: -3·2b = -6b = -6(3;-1) = (-18;6) , og du skal så lægge -6b til 3a

3a = 3·(-2 ; 3) = (-6 ;9) , så

3(a -2b) = 3a -6b = (-6 ; 9) + (-18 ; 6) = (-24 ; 15)

Det ser ud, som om du nogle steder bytter om på koordinaterne.


Skriv et svar til: koordinater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.