Matematik

Ligningssystemerne

25. august 2011 af Bigspender112 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Løs ligningssystemerne, dvs. find ud af hvor de skærer hinanden..

a) y=x^2-3x+9 og y = 2x+3

b) y = 7x-2 og y = x^2 + 5x-37

Håber i kan hjælpe med denne opgave :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2011 af mathon

 

    ...hvad betyder skæring og hvad kræver en skæring?


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Sammensæt ligningerne, således at du vil få to andengradsligninger, som løses.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2011 af mathon

skæring betyder identiske koordinater
og kræver dermed identiske y-koordinater

a)

    dvs
                       x2 - 3x + 9 = y = 2x+3
    hvoraf
                       x2 - 5x + 6 = 0                    hvoraf skæringspunkternes x-koordinater kan beregnes

 


Skriv et svar til: Ligningssystemerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.