Matematik

stamfunktion

26. august 2011 af sara56 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bevis at g(x)=x^2 ln(x) er stamfunktion til f(x)=x(2ln(x)+1)

hjælpppppppppp


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2011 af mathon

 

        bevis
                   (x2 ln(x)) ' = x(2ln(x)+1)


Svar #2
26. august 2011 af sara56 (Slettet)

jeg kan ikke få den til at passe


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man viser, at g(x) er en stamfunktion til f(x) ved at vise, at g'(x) = f(x) , som mathon har vist i #1.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2011 af mathon

eller med delvis integration

        ∫ (x(2ln(x)+1))dx =   (1/2)x2·(2ln(x)+1)  -  (1/2)x2·(2/x)dx = (1/2)x2·(2ln(x)+1)  -  ∫xdx =

                                            (1/2)x2·(2ln(x)+1)  -  (1/2)x2 + k =

                                            (1/2)x2·(2ln(x) + 1 - 1) + k

                                            (1/2)x2·2ln(x) = x2·ln(x) + k
som for k = 0
giver
                                            ∫ (x(2ln(x)+1))dx = x2·ln(x)
                  

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. august 2011 af mathon

#1


                   (x2 ln(x)) ' = 2x•ln(x) + x2•(1/x) = 2x•ln(x) + x·1 = x(2ln(x) +1)

 


Skriv et svar til: stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.