Kemi

koncentration af Na+ og Cl -

27. august 2011 af yaba (Slettet) - Niveau: B-niveau

 hej 

Er der nogen der kan hjælpe mig med et spørgsmål?

sådan lyder spørgsmålet:

Beregn den aktuelle koncentrationer [Na+] og [Cl-] i en 0,1M opløsning af natriumchlorid.

jeg håber at der nogen som kan hjælpe mig 


Svar #1
27. august 2011 af yaba (Slettet)

 please hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2011 af mathon

da NaCl er let opløseligt og derfor 100% ioniseret
har du

                 c(NaCl) = [Na+] = [Cl- ] = 0,1 M


Svar #3
27. august 2011 af yaba (Slettet)

er det svaret?

hvad er koncentration?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Uf, du har sgu noget at læse på. Slå op i din bog under koncentrationer osv. og læs.


Svar #5
27. august 2011 af yaba (Slettet)

 problemer er at jeg ikke har den kemi bogen :(

jeg forstår ikke kemi, det er derfor jeg har brug for hjælp 


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. august 2011 af xelion (Slettet)

Wireshark Cookie Dump:

OKCancel

Det "mathon" siger er, at NATRIUMCHLORID er fuldstændig dissocieret i vandig opløsning. Se på reaktionsligningen for forløbet;

NaCl(s) + H2O(l) → Na+(aq) + Cl-(aq)

Hvor mange mol NaCl tror du der er i ovenståene opløsning? (trickspørgsmål)

:)


Skriv et svar til: koncentration af Na+ og Cl -

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.