Matematik

Flaskeaflevering

27. august 2011 af Hannah1299 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej, jeg har nogle spørgsmål som jeg ville blive rigtig glad for i besvarede

1. Matilde afleverer lige mange flasker til Pant B og Pant C og får i alt 25 kr. ( pant A er 1,50. og pant C er 3,00 kr.)

hvor mange flasker afleverer hun?

2. kalorieforbrug: en person taler i telefon i 30 minutter og forbrænder 45 kalorier. hvor lang tid skal han tale i telefon for at forbrænde lige så mange kalorier som ved en cykeltur (240 kalorier) på 30 min.?

3. jeg skal vælge to aktiviteter fx. sove 27 kcal.  Brusebadning 60 kcal. (30 min.)  og så skal jeg beskrive hvad sammenhængen er mellem tid og kalorieforbrug med en tabel, ligning og graf? :)

håber der er nogen kloge hovder der ude, for jeg er ikke specielt god til matematik. Den er til på mandag, så håber jeg får et svar. tak på forhånd :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

1) Du kan opstille ligningen 25 = 1,5x + 3x , hvor x angiver antallet af flasker .

2) 240/45 · 30


Svar #2
27. august 2011 af Hannah1299 (Slettet)

Tusind tak:D


Brugbart svar (2)

Svar #3
27. august 2011 af SuneChr

# 1         1)    x skal nødvendigvis være et helt tal. Flaskeautomaten må have snydt Matilde.


Svar #4
27. august 2011 af Hannah1299 (Slettet)

ja, det kan ikke blive 25..


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#3

Ja, det undrede jeg mig også over.

Man får ligningen 25 = 4,5·x , hvor løsningen er et decimaltal, og altså ikke et helt tal, som forventet.


Svar #6
27. august 2011 af Hannah1299 (Slettet)

opgave 2 giver 160, men er det i minutter eller timer?


Brugbart svar (1)

Svar #7
27. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#6

Facit er i  minutter, dvs 160 minutter svarende til 2 timer og 40 minutter.


Svar #8
27. august 2011 af Hannah1299 (Slettet)

tak igen :D


Brugbart svar (1)

Svar #9
27. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#8

Jeg går ikke ud fra, at du bevidst har vedhæftet en fil med Britney Spears.

Du havde nok et andet formål med at uploade en fil.


Svar #10
27. august 2011 af Hannah1299 (Slettet)

foresten jeg har to spørgsmål mere.

1. Hvilke af regneudtrykkene viser, hvor mange penge du får  for fire flasker til pant A  og fire flasker til pant C? hvorfor?

a. 1 plus 1 plus 1 plus 1 plus 3 plus 3 plus 3 plus 3 plus.

b. 4 gange 1  plus 4 gange 3

c. 4 gange (1 plus 3)

d. 4 plus 12

jeg er ikke sikker men jeg havde nok sagt den første !

2. hvilke af regneudtrykkene viser hvor mange penge du får for a flasker til pant A og a flasker til pant C? hvorfor?

a. a gange 3 plus a gange 1

b. a gange (i plus 3)

c 4a

3. skriv et regneudtryk der viser hvordan du vil beregne hvor mange penge du får i pant for syv 0,25 L flasker og syv 1.5 L flasker?


Brugbart svar (1)

Svar #11
27. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#10

Jamen, var pant A ikke 1,50 kr?

I øvrigt er alle mulighederne helt identiske, eftersom

1 + 1 + 1 + 1 + 3 + 3 + 3 + 3 = 4·1 + 4·3 = 4·(1 + 3) = 4 + 12


Svar #12
27. august 2011 af Hannah1299 (Slettet)

#11

Nej, pant A er 1,00 kr. Det er pant B der er 1,50 kr.


Brugbart svar (1)

Svar #13
27. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#12

Det skrev du ikke i #0.


Svar #14
27. august 2011 af Hannah1299 (Slettet)

ups!!


Brugbart svar (2)

Svar #15
27. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#14

Alle dine regneudtryk viser det samme, som vist i #11.

3) Regneudtrykket bliver

                                 xpenge = 7·3,0 + 7·1,0


Svar #16
27. august 2011 af Hannah1299 (Slettet)

hvad er en funktionsforskrift?


Svar #17
28. august 2011 af Hannah1299 (Slettet)

hej jeg har et spørgsmål som jeg håber der er nogen der kan besvare :D

spørgsmålet lyder:

skriv mindst et regneudtryk, der viser hvor mange penge du får, hvis du har a flasker til pant A og b flasker til pant C

(A er 1,00 kr. og C er 3,00 kr)

håber virkelig i kan hjælpe. tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #18
29. august 2011 af xelion (Slettet)

Wireshark Cookie Dump:

OKCancel

Det er første gang jeg har mødt en levende spam-bot!?!  :O

Hannah, du må komme fra en anden, parallel virkelighed! Det vås du spyr ud, har jo ingen faktuel sammenhæng!

Jesper


Skriv et svar til: Flaskeaflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.