Matematik
Ligning
26. august 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hej.
Jeg har en ligning, som jeg skal differentiere og så løse, altså sætte =0.
Ligningen er følgende:
f(v)= 400*cos(v)+200*cos(v)*sin(v).
Jeg har fundet den afledet, og den er følgende:
f´(v)= -400*sin(v)-200*cos(v)^2+
200*sin(v)^2
Jeg har så reduceret den og fået følgende:
f´(v)= -400*sin(v)+400*cos(v)^2-200
Mit problem opstår så, når jeg skal sætte den lig med 0.
Kan i hjælpe mig med at løse den?
På forhånd tak.
Jeg har en ligning, som jeg skal differentiere og så løse, altså sætte =0.
Ligningen er følgende:
f(v)= 400*cos(v)+200*cos(v)*sin(v).
Jeg har fundet den afledet, og den er følgende:
f´(v)= -400*sin(v)-200*cos(v)^2+
200*sin(v)^2
Jeg har så reduceret den og fået følgende:
f´(v)= -400*sin(v)+400*cos(v)^2-200
Mit problem opstår så, når jeg skal sætte den lig med 0.
Kan i hjælpe mig med at løse den?
På forhånd tak.
Svar #1
26. august 2003 af SP anonym (Slettet)
Prøv at komme af med cos^2 i stedet for sin^2 i dit ureducerede udtryk. (cos^2 + sin^2 = 1). Du har så en skjult andengradsligning i sin.
Skriv et svar til: Ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
