Matematik

Lysstyrke fra lygte

27. august 2011 af simone0603 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Allesammen :)

Jeg er igang med min første matematikaflevering, som går ud på ligninger og tal.

Jeg er i tvivl om to underopgaver, hvor det går ud på at "ændre" formler. Opgaverne kommer her:

Opgave 6.  BMI= vægt i kg/(højde i m2)

a. en person vejer 85 kg og er 1,89 m høj. Bestem BMI for vedkommende = 23,8

b. En person der er 1,66 m høj, har et BMI på 23. Hvad er personens vægt?

( her er jeg meget i tvivl om hvad jeg skal gøre? er der nogle konkrete regler man benytter sig af eller? Hvis der er, så vil jeg meget gerne vide hvor jeg kan finde det :) )

Opgave 10.

For lys fra en lygte gælder, at lysstyken aftager, når man går længere væk fra lygten. For en bestemt lygte gælder sammenhængen:

I=21462/x2, , hvor lysstyrken(målt i uW/m2), og x er afstanden (målt i cm)

a. Bstem lysstyrken i afstanden 20 cm fra lygten =    53,7

b. I hvilken afstand fra lygten er lysstyrken 95 uW/m2

( Igen, hvordan griber jeg dette an? vil ikke blot have et resultat, men jeg vil virkelig gerne have en god forklaring, så jeg selv kan lave det en anden gang :) )

På forhånd mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

6b) Indsæt dine værdier af højden og BMI-tallet og isolér personens vægt.

10b) Løs ligningen I(x) = 95 .


Svar #2
27. august 2011 af simone0603 (Slettet)

Så opgave 10b) Bliver 94 ? Eller er det helt ude i skoven :)

opgave 6b) =  23 = 1,66/(højde i m2 (a)) = For at isolere a, hvad er fremgangsmåden helt præcist? Du må undskylde jeg spørger lidt dumt, men vil bare gerne være ordentlig med! :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Ja, det er forkert. Du bør få x = 15,03 .

I 6b) benytter du formlen for BMI-tallet. Her indsætter du højden og selve BMI-tallet og finder derved frem til personens vægt.


Skriv et svar til: Lysstyrke fra lygte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.