Matematik

Bestem y og x

27. august 2011 af mig-camilla (Slettet)

Er der en der kan hjælpe mig med denne ligning?

Jeg skal bestemme x og y. Og har fået afvide af min lærer at både x og y = -1. Men jeg kan simpelthen ikke få den til at gå op. Så mangler noget hjælp :)

1=(-2)⋅x+1⋅y
3=3⋅x+(-4)⋅y


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man får ikke noget "afvide". Man kan få noget at vide. Du kan så glæde din lærer med, at x = -1 og y = -1 ikke er løsning til det givne ligningssystem:

-2x + y = 1
3x -4y = 3

Dette kan du eftervise simpelt ved at gøre prøve. Men måske har du ikke skrevet opgaven korrekt?

Det givne ligningssystem kan man løse således:

Gang den første ligning med 4

-8x + 4y = 4

og læg den anden ligning til:

-8x + 3x +4y -4y = 4 + 3, hvoraf

-5x = 7, eller x = -7/5 .

Indsæt nu dette x i den første ligning til bestemmelse af y:

y = 1 + 2x = 1 - 14/5 = -9/5


Svar #2
27. august 2011 af mig-camilla (Slettet)

 Tusind tak for svar!

Men forstår ikke helt at resultatet ikke bliver -1, som min lærer sagde.

Kan jeg have lavet noget forkert.

Opgaven lyder således:

Der er givet vektorerne

a=  1    b=  -2     c= 1
       3           1         -4

Bestem tallene x og y så a = xb+yc

Burde det så ikke være

1=(-2)⋅x+1⋅y
3=3⋅x+(-4)⋅y??


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2011 af peter lind

Den sidste ligning skal være 3=1*x+(-4)y


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2011 af AndersBreivik (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august 2011 af SuneChr

# 4 :   Dit brugernavn og foto på Portalen har vi ikke brug for. Er du klar over, hvad du signalerer?


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. august 2011 af AndersBreivik (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. august 2011 af LuckyLuc (Slettet)

Opmærksomhedssøgende #6? Har du ingen sympati for ofrene ved at lave den profil? Tror du det er en joke at folk dør... Seriøst en eller anden admin ban hans ip adresse


Brugbart svar (2)

Svar #8
28. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Helt enig. Der er sendt besked til Admin.


Svar #9
28. august 2011 af mig-camilla (Slettet)

Tak for svar, jeg har fået løst den nu :)


Skriv et svar til: Bestem y og x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.