Kemi

Fra mg/L til mol/L

28. august 2011 af Studieforbedredelse (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej!

Jeg sidder her med en kemi rapport, som driller lidt. 
Jeg har en koncentration (11,9798 mg/L) og den skal jeg beregne til enheden mol/L. 

Den første opgave skulle jeg finde koncentrationen af azourbin i en rød sodavand ved hjælp af min graf.

Absorbansen = 0,593   hældningkoeffecienten = 0,0495

C = 0,593/0,0495 = 11,9798 mg/L 

Næste opgave skulle jeg finde molarmassen af azorubin.

C20H12N2O7S2Na2
Og det fik jeg til 502,436 g/mol

I trejde opgave skal jeg så beregne koncentrationen i enheden mol/L, og det er her jeg går i stå. 

Håber der nogle der kan hjælpe :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. august 2011 af vejgeh (Slettet)

Hej! :)

Først omregner du de 11,980 mg/L til g/L.. Det gør du ved at dividere med 1000, så du altså får 0,011980 g/L.

Nu benytter du formlen m/M = n i tælleren, altså dividerer du tælleren med 502,436 g/mol. Det giver 2,38*10-5 mol/L, som også kan skrives som 0,0000238 mol/L, eller som 23,8 mmol/L (millimolær).

Giver det mening?


Svar #2
28. august 2011 af Studieforbedredelse (Slettet)

 Ja det giver rimelig godt mening. Tak skal du have. 
Nu skal jeg så beregne ekstinktionskoefficienten.

Adbsorbansen er 0,593 og kuvetten er 1,000 cm bred.

εo = A/(d*c)

εo = 0,593/(1,000 cm * 0,0000238 mol/L)
 

Ser det rigtigt ud? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2011 af vejgeh (Slettet)

Ja, det gør det. Husk at ekstinktionskoefficienten har enheden L/(cm*mol).


Skriv et svar til: Fra mg/L til mol/L

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.