Matematik

paralelle vektorer og vinkelrette vektorer

28. august 2011 af UWK (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har lidt problemer med denne opgave

der er 2 vektoere

a= (4 2)                      og b= (x)
                                                (8-x)

a prikket med b = 4*x - 2*8 - 2x

4x-16-2x = 0

2x-16= 0

2x = 16

x= 8

når man indsætter 0 i formlen giver dette som bekent ikke 0 hvad har jeg gjordt galt? er fremgangsmåden ikke korrekt?

på forhånd tak  :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2011 af peter lind

Du har en fortegns fejl. 2*(8-x) = 2*8 -2*x

Hvis du ellers havde regnet rigtigt , vil skalarproduktet være 0 for x = 0


Skriv et svar til: paralelle vektorer og vinkelrette vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.