Matematik

hjælp.

28. august 2011 af Skønnetøs (Slettet)

Hej, er der nogle der kan hjælpe mig lidt igang med denne opgave:

Hvordan finder man siden (AC) på denne trekant?

Vedhæftet fil: trekanttt.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at vedhæfte tegningen i .jpg format.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2011 af AskTheAfghan

En stor trekant, der består af 2 trekanter indeni, hvor 2 sider til venstre kendes og én side til højre kendes (uden vinklerne) - så er det ikke muligt at finde |AC|. Da der er 2 sider til venstre, kan man kende til tredje side vha. Pythagoras, hvilket giver √24. Så må |AC| være lig med √24 + "ukendt side".. Eller der mangler flere oplysninger til det. Fx. Hvad er omkredsen af denne store trekant?

Vedhæftet fil (.jpg format).

Vedhæftet fil:1058928.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Tak for omformatteringen. Jeg er helt enig i, at der mangler oplysninger i opgaven.


Svar #4
28. august 2011 af Skønnetøs (Slettet)

Omkredsen skal jeg finde efter jeg har fået siden |AC|

jeg har regnet mig frem til at vinklen A er: A = 45.85 ..


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Prøv at formulere hele opgaven.


Svar #6
28. august 2011 af Skønnetøs (Slettet)

har vedhæftet opgaven


Svar #7
28. august 2011 af Skønnetøs (Slettet)

..

Vedhæftet fil:Unavngivet.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det er jo så oplysningen om arealet af trekanten, sammen med højdens længde, der giver grundlinien |AC| . Benyt, at en trekants areal kan beregnes som

T = (1/2)·h·g


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. august 2011 af AskTheAfghan

Husk nu at;

T = (1/2)·h·g   =  (1/2)·h·|AC|

Du kender Arealet (T) af trekanten (ABC) og højden (hb). Så |AC| skal blot isoleres. Simple.


Svar #10
28. august 2011 af Skønnetøs (Slettet)

mange tak :p

hvordan finder man så omkredsen?


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

At "plusse" er babysprog. Man lægger de tre sidelængder sammen. Benyt en cosinusrelation til at finde den tredie sides længde.


Brugbart svar (0)

Svar #12
28. august 2011 af AskTheAfghan

eller ..   √( (|AB|-√(24) ) 2 + 52 )


Brugbart svar (0)

Svar #13
28. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

... hvis man ellers kan gennemskue den formel, for det må da være |AC|, der skal indgå, ikke |AB| .


Svar #14
28. august 2011 af Skønnetøs (Slettet)

hvordan det?


Brugbart svar (0)

Svar #15
28. august 2011 af AskTheAfghan

#13 .. Ja, min fejl. Det er |AC|.


Skriv et svar til: hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.