Fysik

Bølgefysik

29. august 2011 af Pellerøv (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg skal beregne det frekvensinterval, som øjet kan opfatte.. Hvilken formel/formler skal jeg da have fat i?
(Der står endvidere til opgaven: et normalt øje kan opfatte lys med bølgelængder fra ca. 400 nm. til ca 700 nm)

Jeg går ud fra, at det er noget med at skulle beregne fMIN og fMAX, men jeg er slet ikke sikke på metoden..


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2011 af Stigertiger (Slettet)

Du kender bølgeformlen: f = c/λ 

Da du jo får opgivet 
λ_min = 400nm
λ_max = 700nm
Er det bare at sætte ind.
Lysets hastighed c er jo altid konstant.


Svar #2
29. august 2011 af Pellerøv (Slettet)

Hej

Mange tak for svar! ;)

Det var egentlig også den formel jeg selv kom frem til, så stykkerne kom til at se sådan ud;
fMIN = (3,0 * 108) / 700 = 428571,00
fMAX = (3,0 * 108) / 400 = 750000,00

Men jeg syntes bare det lyder som enormt meget?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2011 af Stigertiger (Slettet)

 Prøv at putte nogle enheder på så kan de være det giver lidt mere mening for dig


Skriv et svar til: Bølgefysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.